Sunday, September 25, 2011

Recess Week Is Over..Go back to school mommy (piccas of Bagan Lalang retreat)

Rasa sangat pantas masa berlalu. Recess week selama seminggu pun dah abis dan kini saya telah kembali ke Singapore. Terlalu banyak nak cerita tapi tu la nak update blog mmg dah x terdaya. Menziarah blog kwn2 lagi kan la. Saya hanya sempat melawat 3 orang rakan sahaja malangnya x sign in tapi xpe la saya x mengharap balasan. terima kasih pd yg masih datang ke sini walaupun saya x dtg rumah awak. To cut the story short, recess week ni kami sekeluarga (bertiga) took a short break to Bagan Lalang..mama stress belajar la konon. Mula2 plan ke Cherating tapi sbb x practical dengan hari cuti di KL hanya 4 hari, pergila kami ke Bagan Lalang then ke Bentong attending friend's wedding. Anyway Bagan Lalang was a satisfying short trip and we enjoyed our time there. Yes darling I agree with u that flying kite  is a great way to de-stress..playing sand with Dhani too. Eating ice cream while watching sunset too. Yeah I love every moment there..Thanks darling. U really understand me...

Enjoy the piccas guys.



Camar Laut LKIM Resort

Family apartment (highly recommended)


Layang2 Ultraman Dhani

Main Layang2

Aksi ultraman belah ombak


Sorry x larat nak rotate gamba senget ni



Saturday, September 3, 2011

Long Raya Journey

Salam readers,

I am now blogging while caught in slow traffic at Tapah area. We are heading to KL from Penang. I will fly back to Singapore tomorrow. Raya this year was not as enjoyable as before coz we have so limited time for north-south raya routine. But this time a little bit crazy. Let me tell u guys ok.

We spent the weekend before raya at batu pahat, then malam terakhir before malam raya kami bertiga pulang ke Spore kerana hari Isnin yang mulia sebelum raya i ada kuliah yg memang x boleh diponteng. Lepas kuliah around 2pm we drove back to Bpahat (this year sistem bergilir raya di bp k). Raya saya hanya sehari. Raya kedua pulang ke sg kerana ada kuliah lagi + group discussion. Dan again risiko ponteng bakal membahayakan diri sendiri. Khamis (raya ketiga) lps school around 6pm kami memulakan perjalanan yg amat mencabar selatan-utara.

Yang sangat mencabar of coz jam di hari raya dan si co-pilot yg x boleh harap boleh bantai tdo dgn anak dekat 4 jam dr senawang (time jam) sampai dekat sg.perak. Kalau mak tau confirm kene marah sbb biar hubby drive dan i bantai tido. Mujur x de pape berlaku dan hubby memandu dgn sangat berhemah. Lepas minta maaf ngn hubby (coz rasa sgt bsalah tido sakan), i took charge of the driver seat dr ipoh sampai png. Hubby kata dia faham sbb i sangat letih, mlm b4 that i x cukup tido coz tpaksa study sket utk tutorial econs, then the whole day at school, ptg terus bertolak ke png. Sbb tu dia x kejut dan biar i recharge full. Amik ko btol2 pengsan 4 jam. Akhirnya kami sampai png around 3am. Total around 9hrs (termasuk berhenti byk kali sbb hubby ngantok sbb bini dia bantai tido sorang2 x de org layan borak or urut2;-)..

Now today, raya ke-5 kami pulang ke KL dan next week bermula la rutin kami, papa n dhani di KL and mama di Singapura. Aku mohon padamu Ya Allah, kuatkan la semangat ku dan keluarga ku untuk terus menghadapai 2 tahun yang mencabar ini. Amin..

Satu conclusion kami, we prepared for no raya next year coz hubby kesian tengok i sangat letih cope up dgn class dan memenuhi tuntutan raya. We plan for raya seadanya next year. Maybe i will fly home a day before raya and will mentally prepared to fly back to attend class on the next day. Hubby juga noticed yang i tak enjoy raya dan asyik sebok dgn laptop n buku coz i still have homework to do (myeconlab) and keep update with NUS email while im away from school. Jadi katanya, next year jgn cuti lama2 so that u don't miss ur class n other school chores.

Tq hubby for being so understanding and always be by my side.
Tq iphone too for keep me connected to school even im far3 away..

Tomorrow bakal adala lagi drama swasta di airport. Sama ada mama or anak yg nangis x tau la ye. Lama sangat dah ni bersama keluarga. Seminggu + dhani n papa teman mama di sg.
Kepada saudara mara dan sahabat handai, harap2 anda faham kenapa x nampak kami berkunjung ke rumah anda raya ini. Hari raya kami hanya di rumah ibubapa dan di sg.

I've written some notes for little merlion blog. Will upload soon. Wait ya.
(still jam kat sungkai )

(we are now at duta toll already)