Wednesday, October 28, 2009

Dhani dapat present

Hari ni dapat good news dari Mak...tadi ada courier service hantar hadiah dari Huggies..yeay!!!saya menang hadiah (oppsss..hadiah dhani sebenarnya)..HUGGIES ULTRA 2 kotak (4 packs/box (34pcs L size in each pack))..syoknye...ini konon2 hadiah bekalan Dhani untuk 2 bulan worth RM200 rasanya..tapi sebenarnya double mungkin 4 bulan coz Dhani wearing cloth diapers (CD)..dispo diapers are only for babysiter which needs around 4 pcs/day (pagi dan balik petang ke rumah juga pakai CD)..jadi di congak2 stok dispo Dhani mmg masih banyak..

Macam mana saya boleh menang hadiah ni?? mudah sangat dan tak sangka pun menang.. semuanya akibat baca Mingguan Malaysia (abah saya wajib beli paper ni setiap ahad) article "coretan mummy Lea" something mcm tu la..cite pasal Sharifah Aleeya dan twinsnya..at the end of her story ada paragraph cakap share your motherhood story (more or less kene bodek cite guna Huggies gak)..in fact I'm Huggies user pon(walaupun Mien ckp ni product US.patut boikot kot)..so saya pun mengarang le cite tu di satu hari yang saya amat rajin...hantar dan tiba2 last week Huggies call kata nak hantar hadiah.. bile tanya ada keluar ke cite saya kat paper? dia kata tak tau, dia incharge anta hadiah je..yang select orang lain...so saya pun tak peduli or fikir nak check sama ada cerita tu keluar ke tak..yang penting dah dapat hadiah...Nani, cite akak pun laku tau..xdela cite budak journalism macam ko je masuk paper ok..hehe
Thanks HUGGIES...in fact x penah pakai HUGGIES ULTRA pun.sangat teruja nak try..slalu HUGGIES DRY n DRY COMFORT je.. juga teruja nak join baby contest yang lain..sebab dah pakai CD juga no more mamy poko.sorry no promo for your company ya..compliment to HUGGIES saja sebab kasik saya hadiah.CD sangat kering ok..sapa tak try sila la try..cousin Dhani (Auf) pun dah pakai CD..


...bilela nak wat entry "Cerita Hantu Singapura"...bz je ni.

Wednesday, October 21, 2009

Hari yang sungguh penat

Kerja hari ini sungguh penat..lepas habis kerja jam 6pm balik hotel cpt2 jamak then keluar makan pula..sambung penat..lepas makan soba n tea (konon2 diet la), 3 orang mummy bershopping..termasukla cik puan yang mmg tinggal di s'pore itu..ye la selalu die bz keje je..bwk kwn2 shopping dia pon shopping skali..

To my dear hubby, don't worry..i only brought dhani's toothbrush and Lansinoh BSB..nothing for u n myself..hehe..but that's for 2nd day.. still have another 2 days..wait n c ya..mana la tau saya terajin pegi Orchard Road esok/lusa malam..or on my last day...hehe..

Overall, i tought i did my job well today..manage my $$ well too :-)..counting days to go home..

Tuesday, October 20, 2009

Away from Them...

Finally, here I am...far away from my love one..not so far actually..but this is my first experience to Singapore by road...after left this land 13 years ago as day tripper to school in JB..recently i was here tru changi airport..agak jakun juga naik cab dari JB to Bugis then to the hotel... THANKS TO INTAN FOR YOUR INFO..tapi tak la secuak my first oversea trip to Japan (alone) in 2006, siap tukar airport lagi dari Narita untuk amik domestic flight ke Sapporo..dengan information centre yg tak reti english lagi..luckily i survived in that foreign land...

While pumping i'm blogging then will out for dinner at the shopping mall next door. That's what i love most bout this hotel. I can finish my singdollar everyday after work for this 4 days...seriously!!!!but please strictly no credit card...cukup seadanya dengan notes yang telah ditukar tadi di JB..please..(selftalk)..

Papa and baby.. I'll be missing u...

View from top

Can u see the lion?

Sunday, October 18, 2009

Leaving my lil'one

Perasaan yang sungguh x best menunggu hari esok..pegi ofis dan mendapat confirmation..pergi ke tidak....walaupun barang semua dah packing.kalau tak pegi lagi best..kalau dulu mesti syok je memenuhkan page passport dengan cop2 yang pelbagai..now lain pula perasaan..mama dah buka similac yang dekat 3 bulan dikasi Dr. Bavani utk dhani try...kalau2 mama jadi pergi esok...dhani ingat lagi ke rasa FM???dan jgn lupakan rasa BM ye sayang..

pegi????tak pegi???pegi???tak pegi???sob..sob..sob...

Thursday, October 8, 2009

He has got his 3rd and 4rd

Lately we call him dinasour..semua benda asyik nak gigit dengan penuh perasaan.dan juga asah gigi di meja cermin.bunyinya sangat ngilu..then mama checked his mouth..Ya it's true..his 3rd and 4th teeth is coming out....sangat besar ok...maybe that's why he had mild fever right after we came back from penang..

So orang yang paling takut adalah mama....huhu..but i know he won't hurt me since his 1st and 2nd been used for his food,teether,toys,tangan mama,kaki mama n sometime papa's ...he has not misuse it for other purpose and hurt his only supplier..harap-harap berkekalan la wahai gud boy mama…