Sunday, March 23, 2014

FirDii Cookies as Gift

Ni 1st time buat beet red velvet ditambah choc chips dan mak kata rasa mcm chips more...(versi merah bit)

Saya buat rainbow cookies mcm biasa utk jualan dan ni choc beet red velvet cookies limited edition la x jual punya...

Semoga lil princess Cecha suka makan ni ye..





Friday, March 14, 2014

Purplish Irsyad

Si kecik ni kuat makan sama mcm abg dan papa dan mama (mcm x nk mengaku)...

Sehari makan 3X kat taska..

1) bfast biscuit wth milk/buah2 eg pisang,avocado
2) lunch bubur nasi putih/merah dgn sayur or/and fish
3) petang kunyah2 biskut (dan tadi kakak kasik biskut jabobs org besar tu..suka hati jer)..and he is just 6 mth..

Dinner klau sempat mama kasik mkn lagi cam ni purple sweet potato..

Ebm kat nursery 15-20oz...

Normalkah si kecik gini makan banyak???


Tuesday, March 11, 2014

Krisis dan Cara Mengatasinya

Krisis Air sebagai contoh 
 
  1. Inform parents nicely tru whatssapp grup that we are now facing water crisis n parents' support in providing water for kindie's daily use is highly appreciated.
  2. Tampal notis di pintu more or less delivering the same message. Gangguan air selama sebulan harap ibu bapa dapat bekalkan air secukupnya untuk kegunaan anak. Tambahan cakap mulut..kalau x bekalkan air kami x mandikan anak sbb air yang ada diutamakan untuk basuh botol dan bersihkan apa yang perlu sahaja. 

Pelbagai cara nak sampaikan mesej, bila mesej diterima penerimaan adalah berbeza..nak tolong secara sukarela terkesan dgn mesej yang diterima atas dasar kebajikan sosial (lagikan untuk kebajikan taska anak sendiri kot) atau rasa terpaksa sbb terkezut dgn statement agak shocking like...what??? habislah anak aku x mandi sehari nanti...

Sama juga kes MH370...pelbagai mesej disampaikan..tujuan??? Nak update perkembangan semasa atau meraih kepentingan peribadi??? Fikirkanlah penerimaan umum..Apatah lagi keluarga yang terlibat..

Be sensitive people..mind your words keyboard warriors!!!

Semoga jalan keluar dirungkai dan doa kami semua agar MH370 kembali..Amin..